«Бо всі ви одно у Христі Ісусі»

Группа "Примирение"

Перед відкриттям 6-го Екуменічного Соціального Тижня «Відмінності та повага» 1 жовтня 2013 року відбувся екуменічний молебень у храмі св. арх. Михаїла, який очолив владика Венедикт єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

Цього року разом з владикою Венедиктом у молитві брали участь: спеціальний гість Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, Апостольський нунцій в Україні, о. Рафаїл Стронціцький (УГКЦ), о. Василь Саган (УАПЦ), о. Роман Фігас (УГКЦ), о. Тарас Когут (УГКЦ) та о. Олександр (РКЦ). У молебні прийняв участь предстаник української групи «Примирення» Олександр Доброєр.

У Львові ЕСТ проходить вже вшосте, і традиційно розпочинається зі спільної екуменічної молитви за єдність християн. У попередні роки екуменічна молитва відбувалася у сесійній залі Львівської обласної ради, цього року вперше виявили бажання проводити молебень у церкві, яка належить до певної конфесії. Як зазначив о. Роман Фігас: «Я вважаю, що молитва є всюди доброю, Літургія в церкві чи каплиці має своє значення, а молебень чи екуменічну молитву можна проводити будь-де. Думаю, щороку ми будемо змінювати місце її проведення».

На молитві читали Євангеліє від Луки (17. 11-19) про оздоровлення десятьох прокажених Ісусом, один лише з яких, що був самарянином, повернувся і подякував Ісусу. «Сьогодні ми дуже часто зраджуємо Бога, але Господь приймає усіх нас такими, як ми є. Ми теж повинні дозволити іншій особі існувати та ходити під сонцем, адже Бог дозволяє. Приймаючи когось – ми приймаємо Бога» – такою була основна думка владики Венедикта у проповіді після Євангеліє.

Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон після молебню поділився своїми думками також щодо 6-го Екуменічного Соціального Тижня: «Я вважаю, що дуже добре розпочинати Форум, стоячи перед престолом Бога. Ви можете не сумніватися, що своє благословення дав Римський Архиєрей Папа Франциск».

Після молитви у приміщенні Львівської обласної ради розпочалося урочисте відкриття форуму «Відмінності та повага».

Джерело: esweek.org.ua

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

"Хвалимся Богом чрез Господа нашего Иисуса Христа, посредством Которого мы получили ныне примирение" (Рим 5:11)