В Одесі пройшов круглий стіл присвячений питанням міжетнічної взаємодії

Каритас Одесса УГКЦ

Каритас Одесса УГКЦ12 червня у приміщенні Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського відбувся круглий стіл «Міжетнічна взаємодія: від діалогу до співпраці». Круглий стіл було організовано за ініціативи Екуменічного інституту УКУ та за підтримки БФ «Карітас Одеса УГКЦ», Історико-філософського факультету Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, БФ «Карітас Одеса УГКЦ» та ГО «Європейський інститут соціальних комунікацій». Проведення круглого столу відбулось у рамах приготування VI Екуменічного соціального тиждня, що пройде восені у Львові.
Посилення міжетнічної взаємодії – властива ознака сучасної доби. Проте не слід забувати, що дана тенденція за різних соціальних умов може проявлятися по-різному. В одних випадках вона може стати джерелом загострення етнокультурних суперечностей, вплив однієї культури може нести загрозу знеособлення і навіть асиміляції для інших. Або навпаки. Міжкультурна взаємодія може сприяти процесу зближення етнічних культур, стимулювати їх розвиток і тим самим забезпечувати міжетнічну згоду та консолідацію суспільства. Такою формою взаємодії є діалог культур та етносів.

Проблема розгортання діалогу культур є однією з визначальних для українського суспільства та для подальшого формування його як консолідованої нації.

В обговоренні прийняли участь представники громадських організацій, влади, освітяни та духовенство, а також представниці різних етнічних спільнот, що проживають в Одесі.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

"Хвалимся Богом чрез Господа нашего Иисуса Христа, посредством Которого мы получили ныне примирение" (Рим 5:11)