Відкритий лист до митрополіта Агафангела

71793

Високопреосвященному Агафангелу
Митрополиту Одеському та Ізмаїльскому

Улюблений у Христі брате Агафангеле!
18-25 січня християни усього світу вже сорок четвертий раз зійдуться у своїх храмах для спільної молитви про єдність Христових учнів в рамках всесвітнього Тижня молитов про єдність християн. Традиційна молитва про єдність з ініціативи Об’єднання «Примирення» та за підтримки інших християнських спільнот відбудеться також в католицьких, євангельських та древлєправославних церквах Одеси та Одеської області.

Нажаль у минулому гріхи людей призвели до розділення Господньої вівчарні, що заважає нам і сьогодні засвідчити перед світом повноту єдності Христової Церкви. Між різними церковними спільнотами не існує повного спілкування.

Проте для всіх нас наказом звучать слова Спасителя: «Нехай всі будуть одне» (Єв. від Ів. 17:21). Ми вважаємо особливо важливим щоб про цю єдність молились усі християни і усі церковні громади. Тоді Господь скоріше дарує нам бажану єдність.

Тому ми і звертаємось до Вас, улюблений брате митрополите, із проханням благословити у найближчу неділю 22 січня (на яку у цьому році припадає День соборності України) молитись православне духовенство і вірян у храмах ввіреної Вам митрополії за єдність Церкви, якої бажає Господь її осягнення тими засобами, якими Він Сам хоче.

З братською любов’ю та молитвою

 

Єпископ Уланд Шпалінгер
Предстоятель Німецької Евангелічно-Лютеранскької Церкви
України

Єпископ Броніслав Бернацький
Ординарій Одесько-Сімферопольської
єпархії Римсько-Католицької Церкви в Україні

Єпископ Василь (Івасюк)
Екзарх Одесько-Кримський
Української Греко-Католицької Церкви

Одеса, 18 січня 2012 р.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.

"Хвалимся Богом чрез Господа нашего Иисуса Христа, посредством Которого мы получили ныне примирение" (Рим 5:11)