«Дух Святий надихає Церкву молитись і працювати задля єдності між християнами»: – Блаженніший Святослав (Шевчук)

1004 Molytva

22 січня 2012 року, у храмі Святого Василія Великого (УГКЦ) представники християнських Церков України спільно молилися за єдність християнства.

Цього вечора разом із Блаженнішим Святославом (ШЕВЧУКОМ), у спільній молитві взяли участь владика Йосиф (МІЛЯН), Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, владика Василь (ІВАСЮК), Екзарх Одесько-Кримський УГКЦ, Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард ҐАЛЛІКСОН, Його Високопреосвященство Петро МАЛЬЧУК, Архієпископ Києво-Житомирської Дієцезії РКЦ, духовенство Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков, єпископи та пастори Німецької євангелічно-лютеранської Церкви та Церкви Християн Віри Євангельської України (п’ятидесятники).

Під час молитви Його Високопреосвященство Архієпископ Петро МАЛЬЧУК звернувся до усіх присутніх зі словом науки, у якій показав наскільки важливою є єдність між християнами. Порівнюючи наше життя: загальноцерковне, парафіяльне та особисте до «човна», архієпископ Петро особливо наголосив на перебуванні у ньому Христа, який єдиний має керувати нашими думками та нашими вчинками на шляху до майбутньої єдності між Церквами.

Спільний молебень завершився зверненням Блаженнішого Святослава (Шевчука), до присутніх. Патріарх в особливий спосіб зазначив, що «коли чуємо сьогодні слово “Єдність“, то віримо, що Ісус увійшов до човна нашого життя, а це означає, що єдність між Церквами не є лише ділом людським, але ділом Божим».

Пригадуючи також про День Соборності України, глава УГКЦ зокрема наголосив, що «ми можемо бути великим, європейським народом коли будемо разом, разом як єдині брати і сестри, разом як християни».

Джерело: http://www.ecumenism.com.ua

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.

"Хвалимся Богом чрез Господа нашего Иисуса Христа, посредством Которого мы получили ныне примирение" (Рим 5:11)